Fotografiemenu

Vogels I
Vogels II
Papegaaien
Insecten
Insecten II
Macro diversen
Landschap
Bloemen
Katten
Honden
Divers
Klik hier voor FOTO's

 

Fotografie

Ik ben pas op latere leeftijd gaan fotograferen, maar inmiddels is het mijn grootste hobby geworden en je zult me zelden aantreffen zonder mijn camera.

Canon EOS 50D
Deze camera heb ik sinds begin 2009 en ben er zeer tevreden over. Standaard zit de tele 300 mm vast brandpunt er op, afhankelijk van het weer (lees licht) vaak aangevuld met een 1.4 converter.
 

Mijn nieuwe compact

Mijn nieuwste compactcamera is de Fujifilm Finepix F100FS,  een camera die hybride wordt genoemd omdat hij werkt als compact maar de kwaliteiten van een slr heeft. Toen mijn Nikon eind december 2008 raar ging doen, het digitale zoomsysteem haperde en was al eens gerepareerd, besloot ik dat ik geen digitale zoom meer wilde hebben, omdat dit ze snel kapot gaat. Een tijdje terug had ik in een fotoblad een recensie van de F100FS gelezen en deze lens wordt analoog bediend. De kwaliteit is bijzonder goed en de mogelijkheden zeer uitgebreid.
De flitser ben ik minder over te spreken, dus er komt binnenkort een externe flitser op. 
 

Mijn eerste camera's

Najaar 2000 kreeg ik mijn eerste digitale camera (Canon S20) en vond het leuk daar regelmatig plaatjes mee te schieten. Dat werden er al snel meer en ook wilde ik meer met de camera doen.

Dus kocht ik in 2002  de Minolta dImage 7i en al snel zag ik het verschil. Met deze camera ontstond ook mijn passie voor de macrofotografie.

De Nikon Coolpix 8700

In het voorjaar van 2004 ruilde ik mijn Minolta in voor de Nikon Coolpix 8700. Vooral de  macromogelijkheden hebben mij tot deze camera doen besluiten, maar ook het bereik van de 280 mm telefunctie was heel aantrekkelijk en met een teleconverter erbij haalde ik alles nog  eens 1,5 x dichterbij, waardoor ik een bereik van 420 mm heb gekregen.

Korte tijd later kreeg ik een externe flitser en deze aanschaf kan ik iedereen van harte aanbevelen. Geen rode ogen meer, geen dichtgelopen foto's, maar schitterende plaatjes waarvan je niet ziet dat ze geflitst zijn.
Ik heb de Nikon SB600 en een bijbehorende Omnibounce. Dat laatste is minder praktisch dan het er uit ziet, want het kapje valt er snel af. Tip van de leverancier was om het warm te maken met een fohn en dat het dan beter zou passen, maar ook deze truc werkt niet goed. Resultaat is dat de Omnibounce niet veel gebruikt wordt.

Om aan te geven welke foto's met de Nikon Coolpix zijn gemaakt heb ik achter mijn copyright de letters cpx toegevoegd.

 

De Canon EOS 350D

Maar..... mei 2005 kwam er een  spiegelreflex, de Canon 350D, in eerste instantie met een standaardlensje, de EFS 18-55mm. Ik, die geen spiegelreflex wilde omdat ik opzag tegen het fotograferen via een gewone zoeker en het verwisselen van de objectieven, ben nu een groot liefhebber van deze camera. De Tamronzoomtelelens (70-300mm) die we er in eerste instantie bij hadden gekocht viel wat tegen en is intussen ingeruild voor een vastbrandpuntobjectief van 300mm van Canon.

Verder zit er ook een macrolens (2.8mm) bij. De tele is fantastisch en ik heb er al schitterende foto's mee gemaakt. De macrolens werkt erg goed en om helemaal optimaal te kunnen werken is er ook een ringflitser bijgekomen, (Canon MR-14EX Macro Ring Lite). Voor de andere foto's wordt de Canon 420EX Speedlite gebruikt.

Om ook foto's in zgn. kikkerperspectief te kunnen maken heb ik een soort hoeklens aangeschaft, de Zigview en dat is een soort display dat je voor je zoeker plaatst.

Om duidelijk te maken welke foto's met de Canon EOS  gemaakt zijn, is op die foto's in mijn copyright eos toegevoegd.

 

 

 

Copyright

Op al mijn foto's rust copyright en het is niet toegestaan de foto's zonder mijn toestemming te gebruiken.

Alle rechten zijn voorbehouden. Geen van deze foto's mogen worden verveelvuldigd, opgeslagen in een geautomatiseerd bestand of openbaar gemaakt door middel van druk, fotokopie, microfilm, internet of op welke andere wijze dan ook, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming.

Indien je foto's aantreft die je zou willen gebruiken verzoek ik je contact op te nemen zodat we daar een afspraak over kunnen maken. Voor niet-commerciele doeleinden geef ik bijna altijd mijn toestemming.

 

De foto's
Klik op het rode blokje bovenin om het fotomenu te openen.

 

 

Thea Heijstee
200
7